جلسه اول از سلسله مطالب کاربردی در نرم افزار صفحه گسترده Excel
پیش از شروع مطلب خدمت دوستان عرض کنیم که ازین پس بنا داریم تا اندک دانسته های خود را در زمینه های مختلف برروی سایت قرار دهیم تا شاید مورد استفاده بازدیدکنندگان قرار گیرد و من بعد مطالب آموزشی و کاربردی بیشتری ارائه خواهیم کرد.
موضوع : حفاظت از اطلاعات سلولها در اکسل (Protect Cells) (آموزش تصویری)
کاربرد :
کاربرد این مطلب را با یک مثال ساده بیان می نمائیم ، شاید شما هم قصد
داشته باشید تا یک فایل اکسل با فرمولهای زیادی طراحی کنید و آن را در
اختیار سایرین قرار دهید تا فقط اطلاعات وارد نمایند و امکان مشاهده و یا
تغییر (خواسته یا ناخواسته) سلولهای حاوی فرمول را نداشته باشند.اگر چنین
قصدی دارید با ادامه مطلب همراه ما باشید.
زمان لازم برای انجام : حداکثر 2 دقیقه
شرح مطلب : مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید :
1 – فایل اکسل مورد نظر را باز نموده و با فشردن دکمه های Ctrl+A تمام سلولهای شیت را انتخاب کنید.
2 – برروی سر ستون و سر سطر گوشه بالایی شیت کلیک راست نموده و گزینه Format Cells… را انتخاب نمائید(عکس شماره1).
3 – در پنجره باز شده تب Protection را انتخاب نموده و تیک گزینه های Locked و Hidden را برداشته و با فشردن دکمه OK پنجره را ببندید(عکس شماره2).
4 – حالا نوبت شماست ، سلولهایی که قصد قفل کردن آنها را دارید انتخاب نموده(عکس شماره3) و برروی یکی از سلولهای منتخب شده کلیک راست نمائید . مجدداً گزینه Format Cells… و تب Protection را انتخاب نمائید . اگر قصد دارید سلولهای منتخب فقط قفل شوند تیک Locked را بزنید و اگر قصد دارید تا فرمول آنها مخفی شود گزینه Hidden را هم تیک کنید و با زدن دکمه Ok پنجره را ببندید.(عکس شماره 4)
5 – در این مرحله در محیط اکسل بر روی تب Review کلیک نموده و گزینه Protect Sheet را انتخاب کنید (عکس شماره 5)
6 – در پنجره نمایان شده تیک گزینه اول یعنی Protect Worksheet And Contents Of Locked Cells را بزنید و در قسمت بعد یعنی Allow All Users Of This Worksheet To: تیک گزینه های اول و دوم (Select Locked Cells و Select Unlocked Cells) را بزنید و در کادر خالی Password To Unprotect sheet کلمه عبور مورد نظر خود را وارد نمایید و Ok کنید(عکس شماره6) ، در پنجره Confirm Password To Protect مجدداً رمز عبور انتخابی را وارد و با زدن دکمهOk مرحله را تمام کنید(عکس شماره 7)
کار تمام شد و به همین راحتی می توانید از سلولهای حاوی اطلاعات در اکسل محافظت کنید و تا حدود زیادی از خطاهای خواسته و ناخواسته ای که هنگام وارد نمودن اطلاعات بوجود می آید پیشگیری کنید .
[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-bottom-right” width=”autopx” height=”” background_color=”#8cccfc” border_width=”1″ border_color=”#07450e” ]اگر رمز گذاری کردید و رمز را فراموش کردید نگران نباشید و أیضاً خیلی مطمئن نباشید که سلولهای رمز شده به هیچ وجه قابل تغییر نباشند ، چون در جلسات بعدی از بحث سلسله مطالب کاربردی در اکسل ، نحوه برداشتن رمز و درواقع Unprotect Cells را خدمت دوستان ارائه خواهیم کرد.[/dropshadowbox]
مـوفـق و پیــروز باشیـد
جامعـه مجـازی ناریانیـان
تهیه و تنظیم : اکبر رزاقی
1392/01/11